myfairytaleneverends.blogg.se

Här skriver jag om min Borderline Personlighetsstörning. I min värld finns inga gråzoner.

BDD - Body Dysmorphic Disorder

psykisk ohälsa Permalink10
 
Skidag idag!
 
Jag hatar s.k "storhelger" typ som denna idag, Valborg det är så mycket press på att man ska göra någonting o nu sitter jag hemma ensam med en enorm ångest över att jag just är ensam, alena, ingen o vara med.
F åkte iväg för en stund sen, han ska ju på födelsedagskalas idag, han frågade om jag ville följa med o jag ville inte pga att jag inte känner nån där samt att min bdd är väldigt stark idag, känner mig inte så fin idag och vill inte visa mig ute bland folk idag.
 
Det här med BDD begränsar mig otroligt mycket ibland, för er om inte vet vad det är så är det Dysmorfofobi - alltså det innebär att man har en bild av sig själv som inte stämmer.
Det är inte som att man har en "fuldag" som man kan ha ibland utan det är konstant, man tänker på sitt utseende konstant hur man kan göra för att förbättra den, vilka ingrepp man kan göra för att bli mer nöjd o så fortsätter det on and on and on...
 
Och just idag dom tankarna starka att jag är inte redo att möta folk jag inte känner, det här förstör så jäkla mycket.
Som min psykolog påpekade så sa hon att jag måste ha haft denna diagnos säkerligen sen barnsben efter alla tester och allt vi har pratat om hon o jag.
Jag har Alltid varit utseendefixerad, jag kommer ihåg när jag gick i 3:an då var jag alltså 10 år, jag vägrade gå till skolan för jag tyckte jag var ful o hade inga kläder o ta på mig, bråkade med mamma den dagen kommer jag ihåg o tillslut så sa mamma att jag fick stanna hemma, ångesten lättade direkt efter hon sa det o hon sjukanmälde mig den dagen.
Detta fenomen fortsatte ju äldre jag blev o allt jobbigare blev det, ibland ville jag bara skära sönder mitt ansikte så jag kunde få ett nytt,  o det är förrän nu som jag äntligen har fått namn på detta; BDD - Body Dysmorphic Disorder.
 
Vissa symptom är :
 
Man speglar sig så fort man får tillfälle o göra det eller så speglar man sig inte alls.
Man undviker att bli fotograferad eller så fotar man sig slaviskt varje dag.
Man söker omgivningens försäkring om att man ser bra ut, genom att ställa frågor " hur ser jag ut"
Man rör vid sin "defekt" ofta för att dölja det.
Utför skönhetsritualer varje dag ibland flera ggr/dagen borsta håret, sminka sig hela tiden, mäta sina armar, ben etc
Socialt undvikande och isolering.
Känner viss grad av oro i närheten av andra människor.
Jämför sig konstant med andra människor.
Upplever att utseendet förändras efter varje spegling.
Plastikirurgi/fillers etc
Självmordstankar och andra depressiva beteenden.
 
Jag kan säga helt ärligt talat att allt det där ÄR jag, jag fotar mig säkert en 10-15 ggr om dagen o för se om jag ser likadan ut, blir bilderna " fula " så vill jag inte gå ut, all lust försvinner.
Jag speglar mig flera gånger om dagen, både inne på toaletten o så en helkroppsspegel är jag ute på stan så speglar jag mig i skyltfönstret när jag går förbi en butik, ser det inte bra ut kan jag åka hem trots att jag nyss kommit till stan.
 
Jag har gått på KBT för det här, vissa dagar känns lättare än andra, idag är det extra jobbigt för jag vet att jag måste ta mig ut och handla matgrejjer till F eftersom jag ska laga hans matlådor imorgon, det tar verkligen emot att gå ut, därför pallade jag inte gå på kalaset med risk för att bli dömd av dom som är där.
 
Jag kan ärligt talat säga att det här är ett rent helvete ibland,  att aldrig vara nöjd med sig själv att konstant finna fel hos sig själv som ingen annan ser, konstant prova olika dieter,  och framför att man konstant känner att man inte duger.
 
Jag skriver efter egna erfarenheter, har du andra erfarenheter eller också har Bdd skulle det vara kul o läsa om just hur Du har det.
Man har en helt förvriden bild av sig själv helt enkelt.
 
Love S
 
 
 
 
 
 

Valborgsmässoafton

Life Permalink12
Bilder från Weheartit
 
Hej på er finingar,
 
Hoppas att ni har sovit gott inatt? Själv så har jag sovit som en stock, riktigt skönt.
 
Idag är det Valborgsmässoafton, har ni något speciellt planerat?
F ska på födelsedagskalas o jag är fortfarande osäker om jag ska följa med, min hals känns som sandpapper idag, inte alls kul och jag hoppas att jag inte är påväg och bli sjuk, orkar inte med det just nu.
 
Det var trevligt igår med F´s mamma, vi var hemma runt 22-tiden igårkväll efter det duschade jag och slängde mig i sängen och vi kollade på Breaking Bad, vi är inte klara med serien än...
 
Hoppas att ni har en toppen dag idag!
 
Love S
 

Bilköer

Life Permalink12
Hola!
 
En liten quick update, var och hämta F och vi åkte och lunchade direkt för båda var superhungriga, det blev sallad för båda två.
Efter lunchen gick vi runt lite i köpcentrumet men hittade inget roligt så vi åkte och handlade mat etc.
 
Som vanligt satt vi i bilkö, det är ALLTID bilkö här vilket tid än jag ska åka så är det alltid kö, dont understand.
 
 
Snart ska vi åka till F´s mamma och umgås lite.
 
Han fortsatt bra Fredag!
 
Love S
Till top