myfairytaleneverends.blogg.se

Här skriver jag om min Borderline Personlighetsstörning. I min värld finns inga gråzoner.

Stress

Borderline, Life borderlinepersonlighetsstörning, depression, stress Permalink4
Humöret pendlar, ena stunden vill jag gosa med Romeo nästa sekund går han på mina nerver, Romeo har blivit opererad många gånger och han får inte längre hoppa ner från sängen, soffan etc för risk att hans axel går ur led igen som dom fick operera för 2 år sen tror jag det var...
Därför är han så beroende av mig hela tiden, när han vill ha mat, vatten, leka etc måste jag ta ner han från sängen eller soffan o det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är.
 
Han vägrar sova på golvet som vanliga hundar, utan han måste sova i sängen annars gnäller han hela natten, jag vet han är ouppfostrad.
Det är inte hans fel att jag är på dåligt humör, utan denna veckas fel, fick reda på idag att jag har tid hos min reumatolog på Torsdag, så jag får min medicin kl 14 o 17 har jag tid hos reumatologen, jag måste åka genom hela stan, alltså jag orkar inte... är så stressad över allt nu och det blir värre när Romeo skäller eller blir utsatt för nån annan stress.
 
Jag vet att många inte förstår hur jag kan bli stressad att jag har nånting och göra varje dag när många av er arbetar 40h/veckan, jag är sjukskriven och har varit det ett tag, jag har också tidigare jobbat 40h/veckan och jag stressade sönder mig helt enkelt, jobbet jag jobbade på var extremt stressigt, vi var kontrollerade på alla möjiga sätt, vi fick t.o,m tillsägelse om vi var på toa i 10 min, så stressigt och kontrollerande var det.
Efter det jobbet har jag blivit jättekänslig för stress, jag blir stressad av minsta lilla och med mina diagnoser och depressionen blir det inte lättare direkt.
 
Jag kan inte har flera saker inplanerade under en och samma dag så är det bara, stress gör mig sjuk, jag blir jävligt elak om jag blir utsatt för stress, för mina humörsvängningar blir värre och jag får på riktigt utbrott då jag skriker, gråter, känner tusen olika känslor på en och samma gång, blir fysisk mot någon elller mot mig själv.
Det är hemskt. Jag pratade med min psykolog förra veckan att vad ska jag jobba med i framtiden när jag inte ens kan göra 2 saker på en dag utan att jag blir stressad, blir trött, får utbrott, humöret svänger etc.
Det oroar jag mig för väldigt mycket, jag vill ju inte sitta hemma resten av mitt liv för att jag blir stressad, eller att vara rädd att folk ska kolla på mig, panikångest ja u name it.
Så vad ska jag jobba med egentligen? Psykologen sa att vi ska arbetsträna lite längre fram i framtiden att det blir 2h/dagen o det är jag livrädd för, psykologen sa att jag har inget att oroa mig för då jag har en lång väg dit till arbetsträningen.
 
För mig började sakta, jag kunde inte slappna av hemma efter jobbet, helgerna gick åt att försöka och återhämta mig, varje dag hade jag en klump i magen och ångest för att gå till jobbet, sen blev det bara värre och värre, vissa dagar grät jag inne på toaletten på jobbet för att jag mådde så dåligt över hur ens kollegor var, vart utsatt för mobbning och blev utesluten från saker och ting, folk snackade skit om en utan att dom visste nånting om mig etc... tillslut sa kroppen ifrån och undertiden hade jag hemska humörsvängningar ( dessa har jag haft i stort hela livet)
Tack o lov lyssnade min läkare på mig och började utreda mig och såg till att jag fick rätt hjälp efter ca 6 mån fick jag min första diagnos och därefter har jag fått mina andra diagnoser.
 
Va försiktiga med stress för det gör en sjuk.
 
 
Bild från Google
 
Love / S
 
 
 
 
 
 

Lång dag

Life Permalink3
Äntligen är jag hemma, alltså den här dagen har känts så lång.
Hade det jättetrevligt med mina gamla kollegor, vi åt lite lunch i gallerian, gick på stan och kollade i affärer och pratade om allt mellan himmel och jord, lyckad eftermiddag idag.
Det är så fint på stan nu med all julbelysning etc.
 
Konserthuset
 
Fina blommor på Hötorget.
 
Nu sitter jag här och dricker mitt kaffe, kände verkligen att jag behövde en kaffe efter den här dagen, har så ont i min kropp och humöret dippade rejält på bussen hem för det var alldeles fullproppad, vanligtvis åker jag inte buss vid den tiden men jag orkade inte vänta på nästa buss, Heja mig ett steg åt rätt riktning.
 
Nu ska jag försöka äta nåt, kämpar fortfarande med maten, är inte alls hungrig.
 
Love / S

Lunes

Life Permalink0
Godmorgon,
 
Alltså jag har sovit som en kratta inatt, vridit och vänt mig åt alla håll o kanter och ett tag så var det världens storm ute... trodde huset skulle flyga iväg.
Kroppen känns tung idag, kan inte lyfta upp min vänstra arm, fötterna är jättesvullna och gör ont och jag fryser brr..!
Blir nog ingen träning idag om inte kroppen känns bättre senare.
 
Ska träffa mina gamla kollegor vid 12.30 -tiden, blir nog lunch på stan antar jag, men det ska bli trevligt.
 
 
Romeo är en riktig tröttis...
 
Hoppas att ni får en bra start på veckan!
 
Love / S
Till top